Het geheim van een succesvolle webshop? Tevreden klanten! Bij bpost vind je logistieke oplossingen die het je klant, maar ook jezelf makkelijk maken. Benieuwd wat wij voor je kunnen doen?

Bespreek het met een van onze experten
Headers_E-news_0720_Ecozone_A_720x552px.jpg
30 juli 2020 - 2 Minuten leestijd

Samen met Stad Mechelen lanceren we de eerste Ecozone voor duurzamere stadsdistributie in België. Met dit pilootproject testen we emissievrije leveringen van pakjes en brieven in de binnenstad. En dat is ook voor jou goed nieuws …

 

Header_ Ecozone_v01B.jpg

 

Bij bpost streven we ernaar om de impact van de levering en het transport van pakjes en brieven op de mobiliteit en het klimaat te verkleinen. Om onze duurzame ideeën te testen, zetten we in Mechelen nu een Ecozone op. Door ons op één zone te concentreren, kunnen we snel en makkelijk nagaan welke concepten werken (en welke niet) vooraleer ze nationaal uit te rollen. Ecozone Mechelen wordt zo de blauwdruk voor Ecozones in andere steden.

 

50 nieuwe Pakjesautomaten deze zomer

Als eerste fase van de Ecozone plaatsen we deze zomer 50 nieuwe Pakjesautomaten in de binnenstad. Het gaat om compacte automaten die via de smartphone (en de My bpost app) bediend worden. Voor de inplanting, het vergunningsbeleid en de aankleding werken we nauw samen met Stad Mechelen.

 

Minder files en gezondere lucht

Leveringen in Pakjesautomaten zijn veel ecologischer dan thuisleveringen. We kunnen de pakjes van meerdere klanten op één plaats leveren en in tegenstelling tot thuisleveringen kan dat ook ’s nachts. Doordat het aantal afgelegde kilometers per pakje daalt, stoten we minder CO2 uit. Resultaat: gezondere lucht en betere levenskwaliteit in de binnenstad. Bovendien zorgen de efficiëntere ritten en beter gespreide leveringen voor minder files.

 

Voor, maar ook door de Mechelaars

De nieuwe Ecozone zorgt er ook voor dat de Mechelaars hun emissie kunnen verlagen als ze een pakje ontvangen of verzenden. Voortaan kunnen ze altijd makkelijk te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer naar een Pakjesautomaat. Ze zijn niet langer afhankelijk van thuisleveringen of van hun auto om hun pakjes op een snelle, efficiënte en milieuvriendelijke manier te ontvangen. Ook de lokale handelaars worden in het verhaal betrokken. Zo gaan we samen na hoe we in de Ecozone nieuwe diensten kunnen ontwikkelen die op hun noden inspelen.

 

Elektrische bestelwagens en cargobikes

De Pakjesautomaten zijn slechts de eerste stap naar een volwaardige Mechelse Ecozone. De komende maanden en jaren zullen we het project stelselmatig uitbreiden met nieuwe, duurzame concepten. Zo zullen er vanaf deze zomer ook steeds meer elektrische bestelwagentjes of cargobikes van bpost in het Mechelse straatbeeld opduiken.

 

Waarom de Ecozone ook voor jou goed nieuws is

Duurzaamheid komt steeds hoger op de agenda te staan. Bij iedereen. Nu ook steeds meer steden en gemeenten klimaatacties nemen (lage-emissiezones, voetgangerszones, circulatieplannen …), is het aan webshops om daar op te anticiperen. Door met bpost samen te werken, kies je voor een logistieke partner die volop inzet op duurzaamheid. En niet alleen in de toekomst, want klanten in Mechelen kun je nu al alle diensten van de Ecozone aanbieden.

 

Meer over de Ecozone >

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig tips en tricks.

Gerelateerde artikelen

Leveringsvoorkeuren, My bpost app, Pakjes
MijnVoorkeuren: bpost levert pakjes zoals jouw klanten dat willen
Headers_MijnVoorkeuren_A_720x552px.jpg
29 januari 2024
- 2 Minuten leestijd
Headers_MijnVoorkeuren_A_720x552px.jpg
Pakjes
[Campagne] Makkelijk pakjes verzenden met bpost!
Campagne Verzenden
4 mei 2023
- 2 Minuten leestijd
Campagne Verzenden
Pakjes, Levering, Verzenden
bpost zet alles op alles voor zorgeloze feesten
eindejaarspiek
21 november 2022
- 4 Minuten leestijd
eindejaarspiek
Levering, Pakjes, e-commerce
Je pakjes altijd op tijd bij je klanten, ook als het druk is
EYO
22 september 2022
- 4 Minuten leestijd
EYO
Duurzaam, Pakjes, e-commerce
bpost en e-commerce retailers testen herbruikbare zakken
sacs réutilisables
22 september 2022
- 4 Minuten leestijd
sacs réutilisables