Onze experten bieden ondersteuning en advies bij wijze van voorbereiding en evaluatie van uw campagnes, media expertise en inspiratie over In-Home Advertising.

Contacteer onze Media Experts
TUI - Petite carte postale. Grands résultats.
9 oktober 2020 - 7 Minuten leestijd

« "Ongelooflijk welk effect die simpele postkaart had op de boekingen en web." - Annemarie Van Hecke, CRM Manager TUI Belgium »

Doelstelling

TUI-klanten die in de voorbije twee jaar een Sun & Beach-reis hebben gemaakt, aanmoedigen om in november alvast hun zomervakantie te boeken. De postkaart zette een aantal vroegboekvoordelen in het zonnetje, maar wilde kandidaat-reizigers vooral verleiden om alle voordelen op de website te ontdekken (traffic to web).

Aanpak

Testgroep:

51.000 klanten ontvingen een zonnige postkaart. Deze Direct Mail (Paper Mail) was het enige tastbare medium binnen een mediamix die verder bestond uit radio, tv en digitale media.

Controlegroep :

61.000 klanten met exact dezelfde socio-demografische kenmerken en boekingsgewoonten ontvingen géén postkaart en werden enkel benaderd via radio, tv en digitale media.

Resultaat bij de testgroep

  • Totale conversie: 4,7%, een conversiestijging van 18% t.o.v. de controlegroep
  • 780.000 euro extra omzet, of een stijging van 14% t.o.v. de controlegroep

4 take-aways

  • Direct Mail (Paper Mail) brengt actie in je above-the-line-mix: De postkaart gaf klanten een persoonlijk duwtje in de rug waardoor ze actie ondernamen, een vakantie boekten ... Een boost voor je sales.
  • Direct Mail (Paper Mail) zorgt voor traffic naar je website en winkel
  • Direct Mail (Paper Mail) zet de klant centraal: In één klap waren alle klanten op de hoogte van de actie. De postkaart bevatte hun voornaam en berekende de waarde van het gratis luchthaventransport t.o.v. hun woonplaats. Zo voelden ze zich persoonlijk aangesproken en gewaardeerd.
  • Direct Mail (Paper Mail) kan goedkoop: Een eenvoudige, aantrekkelijke postkaart bleek het ideale, extra touchpoint bij het boeken van een vakantie. Kosten-batenverhouding? Check!