Onze experten bieden ondersteuning en advies bij wijze van voorbereiding en evaluatie van uw campagnes, media expertise en inspiratie over In-Home Advertising.

Contacteer onze Media Experts
TELENET - Een activerende brief.
9 oktober 2020 - 4 Minuten leestijd

"Ik sta er altijd van te kijken hoe efficiënt een simpele brief blijft in dit digitale tijdperk." - Isabelle Maselis, Communication Manager Telenet Play

Doelstelling

Telenet-klanten met kinderen verleiden om tot de volgende schoolvakantie gratis te kijken naar Play, het kanaal met topseries en -films voor kinderen en volwassenen. Een blik op de ROI van deze crosssellingcampagne die twee keer liep: voor de krokus- en paasvakantie.  

Aanpak

Testgroep met Direct Mail (Paper Mail) :

Tijdens de krokusactie ontving de testgroep enkel Direct Mail (Paper Mail). Tijdens de paasactie werd de testgroep benaderd met een complete mediamix: Direct Mail (Paper Mail), maar ook radio, bannering, social media en pre-roll.

Controlegroep zonder Direct Mail (Paper Mail):

Deze doelgroep werd tijdens de krokusactie via geen enkel medium benaderd. Tijdens de paasactie kreeg de controlegroep hetzelfde promotionele aanbod als de testgroep via dezelfde mediamix, uitgezonderd Direct Mail (Paper Mail) (dus enkel radio, bannering, social media en pre-roll).

Resultaat bij de testgroep (met DM)

  • 3.390 nieuwe Play-klanten tijdens de krokusactie (+353%) tegenover een uplift van 310% tijdens de paasactie. De krokusactie scoorde dus nog beter op vlak van conversie, mede dankzij een sterkere promotie (1,5 maand gratis Play in plaats van 1 maand).
  • De paasactie resulteerde daarentegen in de beste ROI: voor elke euro geïnvesteerd in DM, kwam er 3,62 euro terug. De reden? Enerzijds de lagere kost van de kortere paaspromotie, anderzijds het inzetten van verschillende media die elkaar versterken.
  • Bovenop de financiële resultaten verhoogde deze papieren mailing de productkennis bij een uiterst relevante doelgroep: +95% kennis producteigenschappen en +280% stijging van een positieve NPS-score onder de lezers van de Direct Mail (Paper Mail).

3 take-aways

  • Direct Mail (Paper Mail) activeert je doelgroep, of je het medium nu apart inzet of als onderdeel van een 360°-mediamix. Zowel conversie (+353% voor de krokusmailing) als verkoop (+244% voor de paasmailing) kregen in beide campagnes een stevige boost.
  • Een promotionele Direct Mail (Paper Mail) naar gezinnen met kinderen, welgemikt in de vakantie, bleek de juiste boodschap voor de juiste doelgroep op het juiste moment.
  • Direct Mail (Paper Mail) boekt resultaten op lange termijn. Playnieuwkomers blijven meerdere maanden klant voor 12 euro/maand.