Onze experten bieden ondersteuning en advies bij wijze van voorbereiding en evaluatie van uw campagnes, media expertise en inspiratie over In-Home Advertising.

Contacteer onze Media Experts
Location de fichiers d'adresses conformes à la GDPR via SelectPost de Bpost
28 september 2023 - 2 Minuten leestijd

“Een goede boogschutter raakt het doel vóór het vuren”, liet een Chinese filosofe ooit optekenen. Dat is bij direct mail niet anders. Aangezien gepersonaliseerde boodschappen veel beter scoren dan lukraak uitgestuurde campagnes, is een goede targeting onmisbaar. Via SelectPost en de bijhorende selectiemogelijkheden zet bpost je op het goede spoor.

Wanneer je op een efficiënte manier een reeks potentiële klanten wil identificeren om aan te spreken via direct mail, kom je al snel uit bij SelectPost. Die volkomen GDPR-proof database omvat meer dan 1,7 miljoen Belgen en hun interesses, koopintenties en sociodemografische karakteristieken.

Drie selectiemethodes

Door de targetingnoden van je bedrijf te linken aan de SelectPost-database, bekom je een relevante adressenlijst. Er zijn drie methodes.

1. Audience Packs

Bpost creëerde alvast 36 Audience Packs, segmenten als cultuurliefhebbers en promojagers. Via de online simulator koppel je die profielen aan een beperkt aantal andere factoren. Zo verfijn je het adressenbestand en creëer je de ideale doelgroep.

De simulatie leidt in drie stappen tot één concreet cijfer: het aantal prospects dat je kan bereiken door de lijst te huren.

a. Profiel

De profielen zijn onderverdeeld in negen categorieën, zoals vrije tijd en financiën. Selecteer een of meerdere profielen.

b. Geografisch gebied

Selecteer een of meerdere regio’s of postcodes, bij de tweede optie al dan niet in combinatie met een straal.

c. Sociodemografische gegevens

Selecteer een of meerdere sociodemografische segmenten in de categorieën leeftijd, inkomensklasse, gezin, geslacht en taal.

2. Op maat

Wanneer je met het oog op een nationale campagne of om een andere reden nood hebt aan een unieke database en personalisering, kan je rekenen op de ondersteuning van een expert. Meer dan 1.500 criteria worden dan ingezet om het optimale resultaat te bereiken.

3. Lookalikes

Bpost kan tot slot het klantenbestand van jouw bedrijf analyseren en op die manier een lookalikes-selectie samenstellen uit de grote SelectPost-pool.


Maak hier jouw datasimulatie >

Gerelateerde artikelen

# Diensten
Paper Mail stimuleert trial van De Lijn-schoolabonnementen met slimme personalisatie
De Lijn
9 december 2022
- 4 Minuten leestijd
De Lijn
# Diensten, # B2B, # Marketing, # Klant
bpost, meer dan ooit een onmisbare dataspeler
Data vision
28 januari 2022
- 7 Minuten leestijd
Data vision