Onze experten bieden ondersteuning en advies bij wijze van voorbereiding en evaluatie van uw campagnes, media expertise en inspiratie over In-Home Advertising.

Contacteer onze Media Experts
De basics van relatiemarketing
21 november 2019 - 7 Minuten leestijd

Wat is het?

Relatiemarketing focust zich op het opbouwen van een – u raadt het al – relatie met uw klant. In plaats van u te richten op sales en winst, gaat u met relatiemarketing focussen op de ‘what’s in it for the client’ en die waarde zoveel mogelijk proberen te maximaliseren. Dat kan met een mix van (marketing)technieken.

Uw klant op het juiste moment raken? Zo doet u het >

Waarom doet een bedrijf aan relatiemarketing?

Loyalty loyalty loyalty. Door te focussen op uw relatie met uw klanten, stimuleert u klantentrouwheid. En dat is goed voor:

De ROI:

Heeft een klant uw product gekocht en is hij tevreden? Dan zal hij zeker terugkomen. Een nieuwe klant overtuigen van een product is niet enkel moeilijk, het is ook behoorlijk kostelijk.

De ontwikkeling van producten en diensten:

Een dichte relatie met klanten? Als u begrijpt hoe een klant uw product gebruikt, wanneer, waarom, … kunt u erop inspelen en nog betere producten en diensten ontwikkelen.

Mond-aan-mond-reclame:

Waar het hart van vol is … Wanneer een klant tevreden is zal hij zijn positieve ervaringen delen met zijn omgeving. Fat is nog steeds de beste reclame. En ook de goedkoopste.

Wie moet doen aan relatiemarketing?

Relatiemarketing is aangewezen voor grote én kleine bedrijven. Denk maar aan de vaste klanten bij de bakker of mensen die verknocht zijn aan een bepaald cosmetisch merk.

Hoe doet u het?

Door de vinger aan de pols te houden en in te spelen op emoties van uw klant.

Track uw klanten:

door het (online) gedrag van klanten te tracken, weet u wie ze zijn en kunt u beter inspelen op hun verwachtingen in uw communicatie

Zet in op customer service en getrouwheidsprogramma’s:

levert u een excellente klantenservice en beloont u klanten voor hun trouw? Dan zijn ze geneigd om uw bedrijf positief te zien en klant te blijven.

Branding:

als een klant het gevoel heeft dat de waarden van een bedrijf overeenkomen met die van hem, zullen ze minder snel naar een ander merk switchen. Speel uw waarden dus altijd uit.

Maak contact met uw klant op het juiste moment:

Verjaart uw klant? Is er iets misgelopen met een levering? Of is hij uw topklant van de maand? Vertel het hem! Bijvoorbeeld met een leuke postkaart in de brievenbus.

Gebruik een mix van marketingtechnieken:

en vergeet offline marketing daarbij niet. Want met In-Home Advertising raakt u uw doelgroep in het hart van het huis. Zo zet u nog extra in op de relatie met uw klant.

Zo raakt u uw klant in het hart