Onze experten bieden ondersteuning en advies bij wijze van voorbereiding en evaluatie van uw campagnes, media expertise en inspiratie over In-Home Advertising.

Contacteer onze Media Experts
bg_post
29 oktober 2018 - 7 Minuten leestijd

Hoe weet je welke content je doelgroep nu echt aanspreekt? Wat zijn de do’s en don’t voor een magazine dat word-of-mouth creëert bij uw consument? Vincent Konings, verrijkte ons met enkele interessante bevindingen uit de Custometer op vlak van print magazines in de automotive sector.    VINCENT KONINGS - INSITES CONSULTING

Vincent Konings

1. Een brand magazine in de autosector wordt gemiddeld 24 minuten gelezen

Dat is gelijk aan 24 minuten anders onbetaalbare mediatijd. Bovendien leest 9/10 minstens de helft van het magazine, en geeft 42% van de ontvangers het magazine nadien aan iemand anders in het gezin (18% aan iemand buiten het gezin).

Consumption of automotive-magazines

2. Brand magazines in de autosector krijgen een likeability score van 7,5/10

Lezers weten voornamelijk de kwaliteit van de foto’s, de leesbaarheid van de tekst en de variatie in content te appreciëren. Maar ook de cover verdient zeker wat extra aandacht. De cover zorgt ervoor dat mensen het magazine ook effectief vastpakken, erdoor bladeren en op een zichtbare plaats in huis gaan bewaren.

Magazine evaluation

3. Brand magazines in de autosector genereren een positieve merkimpact

85% van de lezers vind in deze magazines informatie terug die hen interesseert en 72% vindt dit bovendien ontspannende lectuur. Al is het wel ontzettend belangrijk dat er content in staat dat nieuwe ideeën genereert. Zeker als je weet dat mensen na het lezen met anderen over het magazine (24%) en over het merk (35%) gaan praten.

Automotive magazines create brand impact


Lees hier de learnings van de andere experten op het automotive content seminarie van Custo en bpost media.