Onze experten bieden ondersteuning en advies bij wijze van voorbereiding en evaluatie van uw campagnes, media expertise en inspiratie over In-Home Advertising.

Contacteer onze Media Experts
door-to-door Bike Republic
1 maart 2024

Bike Republic, voorheen bekend als Fiets!, is al sinds 2010 een betrouwbare partner voor fietsliefhebbers. Met een sterke focus op service, vakmanschap en kwaliteitsproducten, heeft Bike Republic zichzelf gepositioneerd als een betrouwbare metgezel voor hun klanten. Hun aanwezigheid is niet alleen beperkt tot fysieke winkels, maar strekt zich ook uit tot hun online platform, bikerepublic.be.

 

De juiste timing, een kortingsbon en nabijheidDoor-to-door Bike Republic

In mei 2023 lanceerde Bike Republic een door-2-door campagne met als doel het verkeer naar hun winkels te stimuleren. De campagne omvatte een aantrekkelijke kortingsbon tot maximum 500€ voor de aankoop van een nieuwe fiets. Deze bon werd samen met de folders verspreid onder potentiële klanten binnen een straal van 10 minuten rijtijd van hun winkels. In totaal werden er 800.000 folders verspreid.

De timing van de campagne was strategisch gekozen om samen te vallen met het begin van de lente, een tijd waarin mensen weer beginnen te fietsen. Het was een ideaal moment om het assortiment e-bikes te introduceren aan potentiële klanten.

“In local marketing zijn we het gewoon van dicht op de deadline te werken, mailings kan je goed op voorhand inplannen,” verwoordt hij het. Serena Van Damme, Brand & Campaign Marketeer bij Bike Republic, voegt daar nog het feit aan toe dat het fysiek in de brievenbus bij mensen belandt. “Je bereikt er nieuwe mensen mee, mensen die je nog niet kennen. En dat zonder waste.”

 

“Met D2D bereik je nieuwe mensen
die jou niet kennen
en dit zonder waste.”

Serena Van Damme, Brand & Campaign Marketeer bij Bike Republic

 

Resultaten

De resultaten van de campagne waren indrukwekkend:

Er was een toename van 86% in overweging onder de lezers die een nieuwe fiets nodig hadden en overwogen om die bij Bike Republic te kopen.

  • 65% van diegene die de folder hebben gelezen, had de intentie de winkels te bezoeken.
  • 35% van diezelfde lezers gaf aan de kortingsbon uit de folder te gebruiken.

 

Conclusie

Bike Republic illustreert de effectiviteit van door-2-door campagnes in het bereiken van nieuwe klanten en het stimuleren van winkelbezoek. De kortingsbon tot 500€ speelde hierbij een cruciale rol. Het benadrukt ook het belang van timing, het aanbieden van een aantrekkelijke deal, en het gebruik van een fysiek medium om een tastbare connectie met potentiële klanten te creëren.

 


Doe jouw online D2D-simulatie hier >