Post en pakjes laten ophalen op vaste dagen

Collect & Send

Collect & Send

Laat uw post en pakjes ophalen

  • Verlies geen tijd aan vervoeren en afgeven
  • U kiest op welke dagen en om hoe laat
  • U hoeft niet aanwezig te zijn
  • Maandelijks gefactureerd
Vraag een offerte aan

Een van onze medewerkers belt u zo snel mogelijk op

Zo werkt het in 5 stappen

1.
Kies uw ophaaldagen

Laat ons weten vanaf wanneer en hoe vaak per week we moeten langskomen. De eerste ophaling kan al 10 werkdagen na uw aanvraag plaatsvinden. Tijdens de week voor de eerste ophaling ontvangt u van ons al het materiaal en de informatie die u nodig heeft om zendingen voor te bereiden.

2.
Frankeer uw zendingen

Frankeer uw zendingen hoe u het wilt: met postzegels, Uitgestelde Vergoeding, een frankeermachine, Port Betaald of verzendetiketten.

3.
Bereid uw zendingen voor

Verdeel pakjes, aangetekende zendingen en brieven voor prior- of non-priorverzending in aparte postzakken en zet ze op het afgesproken tijdstip klaar voor onze postbode. Gebruik aparte postzakken voor internationale en nationale zendingen.

4.
bpost haalt uw zendingen op en verzendt ze

Wij komen uw post en pakjes ophalen. Als u dat wenst houden we u in geval van uitzonderlijke hinder via e-mail op de hoogte van eventuele vertraging. De ontvangstbewijzen van uw aangetekende zendingen ontvangt u bij de volgende ophaling van onze postbode of via e-mail.

5.
Tijdelijk gesloten of andere behoeften? Geen probleem

U kan altijd een extra ophaling inplannen, de ophalingen tijdelijk stopzetten, een ophaling extra laten beveiligen of uw post één dag per week op een ander uur dan afgesproken laten ophalen.

Hoeveel kost het?

Verzamel- en frankeertabel

Tijdstip van de ophaling* Per ophaling** Voor een ophaling elke werkdag***
11u - 13u30
13u30 - 16u
16u - 18u
18u - 19u

* De afhaaluren zijn in functie van de operationele mogelijkheden van bpost.

** Voorbeeld: voor een afhaling onder de 500 kg en 1,5 m³ tussen 11u en 13u30 op dinsdag en donderdag (2 vaste dagen), is het maandtarief (2 x ).

*** Behalve op zaterdag, zondag en alle wettelijke feestdagen in België.


Meer dan 1000 kg of 3 kubieke meter post en pakjes laten ophalen?

Misschien heeft u deze vragen nog

Met de optie Temporary Stop Holidays kan u de afhalingen tijdelijk onderbreken. U kan 2 aanvragen per jaar indienen. Elke onderbreking moet minstens 5 opeenvolgende werkdagen duren met een maximum van 8 weken per jaar. Die periode wordt van uw factuur afgetrokken. Activeer de optie Temporary Stop Holiday minstens 5 werkdagen voor de startdatum.

U krijgt elke maand een factuur. We rekenen maandelijks een vast bedrag aan voor de afhaling. Dat bedrag hangt af van het volume, de frequentie en het uur van de afhaling.

U kan uw post en/of pakjes waarvoor u geen contract hebt met bpost 1 keer of af en toe laten afhalen via de dienst Collect on Demand. Vul daarvoor het online formulier in en betaal online. Als u het formulier voor 11.30 uur invult, halen we uw post dezelfde dag nog af.

Let op, als het totale volume van uw zendingen meer dan 1 000 kg of 3 m³ per afhaling bedraagt, neemt u beter contact op met onze klantendienst om de dienst Transport in te schakelen.

Meer informatie over de dienst Transport 

Er is geen minimumlimiet voor het volume post dat door Collect & Send wordt behandeld. Wanneer u uw contract sluit, kan u kiezen uit 2 mogelijke volumes:

1) < 500 kg of < 1,5 m³ per afhaling

2) < 1 000 kg of < 3 m³ per afhaling

Hebt u af en toe een grotere zending dan normaal? Vraag dan Collect on Demand aan. Vul daarvoor het online formulier in en betaal online. Als u het formulier voor 11.30 uur invult, halen we uw post dezelfde dag nog af. Let op, als het totale volume van uw zendingen meer dan 1 000 kg of 3 m³ per afhaling bedraagt, neemt u beter contact op met onze klantendienst om de dienst Transport in te schakelen.

Meer informatie over de dienst Transport

Nadat u het door u ondertekende contract hebt ontvangen, krijgt u binnen de 4 werkdagen een bevestiging met daarin alle praktische informatie (afhaaladres, afhaaluur, ...).