Post en pakjes laten ophalen op vaste dagen

Recurrent Collect & Recurrent Collect All-in

Recurrent Collect & Recurrent Collect All-in

Laat uw post en pakjes ophalen

 • Verlies geen tijd met het wegbrengen van zendingen
 • Kies uw ophaaldagen en -momenten
 • Handige maandelijkse facturatie

Ontdek welk ophaalplan het best bij u past

Recurrent Collect

 • Tot 2500 zendingen per jaar
 • Voor brieven en pakjes
 • Vast tijdslot waarbinnen we ophalen
 • Maandelijkse vaste factuur
 • Optioneel: frankering van brieven

Vanaf per maand

Bekijk alle tarieven

Recurrent Collect aanvragen 

Recurrent Collect All-In

 • Vanaf 2500 zendingen per jaar
 • Voor pakjes
 • Flexibel tijdslot waarbinnen we ophalen
 • Maandelijkse all-in factuur op basis van volume
 • Snelle bijstand bij last-minute toename van uw pakjesvolume

Recurrent Collect All-in aanvragen 

Zo werkt het in 5 stappen

1.
Kies uw ophaalmoment

U bepaalt wanneer en hoe frequent uw zendingen worden opgehaald. Dit kan via een vast of flexibel tijdslot, afhankelijk van het soort ophaalplan u kiest. Na uw aanvraag kan u binnen 10 werkdagen een eerste ophaalmoment inplannen.

2.
Bereid uw zendingen voor

Zorg dat uw pakjes verzendklaar zijn met een verzendetiket erop, en voorzie uw brieven van de juiste frankering via postzegels, Uitgestelde Vergoeding, een frankeermachine of Port Betaald.

3.
Zet uw zendingen klaar

Verdeel uw zendingen in aparte postzakken of containers en zet ze op het afgesproken tijdstip klaar.

4.
bpost haalt uw zendingen op

Wij zorgen dat uw zendingen volgens uw wensen worden opgehaald. Met Recurrent Collect All-In komen we zelfs dagelijks langs. Verandert uw verzendvolume, geef dan een seintje zodat we onze diensten beter kunnen afstemmen op uw behoeften.

5.
Tijdelijk gesloten of andere behoeften? Geen probleem

U kan altijd een extra ophaling inplannen, de ophalingen tijdelijk stopzetten, een ophaling extra laten beveiligen of uw post één dag per week op een ander uur dan afgesproken laten ophalen.

Misschien heeft u deze vragen nog

Met Recurrent Collect kan u uw ophalingen tijdelijk onderbreken via de optie Temporary Stop Holidays. U kan hiervoor 2 aanvragen per jaar indienen. Een onderbreking moet minstens 5 opeenvolgende werkdagen duren, met een maximum van 8 weken per jaar. Die periode wordt dan van uw factuur afgetrokken. Activeer de optie Temporary Stop Holiday minstens 5 werkdagen voor de startdatum.

Met Recurrent Collect All-In kan u uw pakjesvolume eenvoudig wijzigen naar uw verzendbehoeftes. Als uw bedrijf gesloten is en er geen ophaling nodig is, geef ons dan op tijd een seintje. U vindt onze contactgegevens terug in uw contract. De facturatie voor Recurrent Collect All-in is gebaseerd op het werkelijke verzonden pakjesvolume.

Bij Recurrent Collect ontvangt u elke maand (per brief of e-mail) een factuur waarbij u een vast bedrag voor de ophaling wordt aangerekend. Dat bedrag hangt af van het volume, de frequentie en het ophaaluur.

Bij Recurrent Collect All-In zit de prijs voor het ophalen al inbegrepen bij de verzendkosten. U ontvangt dan maandelijks een factuur met één enkel tarief voor zowel het ophalen als het verzenden van uw pakjes.

U kan inderdaad eenmalig of sporadisch een ophaling aanvragen zonder contractuele verplichting. Als u uw eenmalige aanvraag voor 11.30 uur indient, dan halen we uw zendingen dezelfde dag nog op.

Is het totale volume van uw zendingen meer dan 1 000 kg of 3 m³, dan neemt u beter contact op met onze klantendienst om de dienst Transport in te schakelen.

Voor Recurrent Collect geldt een maximum van 500 kg of een volume van 1,5 m³ (maximum 2 bpost-containers) per ophaling. Voor Recurrent Collect All-In is er een minimum van 2500 pakjes per jaar.

Na ondertekening van het Recurrent Collect-contract kan u binnen 5 werkdagen een ophaling inplannen. Bij een Recurrent Collect All-In-contract kan u dat ten laatste 10 werkdagen erna. In beide gevallen ontvangt u nog een bevestiging van het ophaaladres en -uur.