Distripost

Informatie over de gemeentebelastingen

In België is de distributie van de huis-aan-huiszendingen onderworpen aan gemeentebelastingen. Het bedrag en de berekening ervan varieert van gemeente tot gemeente (afhankelijk van het formaat, het gewicht enz … van uw folder).

Wat moet u doen ?

1. Plan uw huis-aan-huiszendingen. bpost helpt u daarbij: bij uw orderbevestiging sturen we u een Excel-bestand met een overzicht van het aantal bussen per gemeente.

2. Geef uw huis-aan-huiszending aan bij de gemeente(s) die helemaal of gedeeltelijk betrokken is/zijn bij de bedeling vóór die plaatsvindt.


Uw bedeling betreft slechts één of een paar gemeentes?
Het simpelste is dan om rechtstreeks contact op te nemen met het betrokken gemeentebestuur om de bestaande regels te kennen en een berekening te krijgen van de taksen waarna u indien nodig uw aangifte doet volgens de regels.

Uw bedeling betreft meerdere gemeentes, u bedeelt regelmatig of u wenst de aangiftes aan de gemeentes gewoon uit te besteden?
Een gespecialiseerd bedrijf kan die aangiftes voor u beheren. U bezorgt dat bedrijf het overzicht van bpost met het aantal bussen per gemeente en het helpt u om uw aangiftes te doen bij de betrokken gemeentes.


marketing map bvba
Ankerrui 9 - 2000 Antwerpen
Tel + 32 3 260 66 60 - Fax + 32 3 260 66 67
info@marketingmap.com
www.marketingmap.com

Médiapub N.V.
Rue de l'Artisanat 1 - 1400 Nivelles, Belgique
Tel. : +32 67 890 280 - Fax. : +32 67 890 281
info@mediapub.be
www.mediapub.be