Herbruikbare verpakkingen

Logo Hipli

 

De milieuvervuiling die elk jaar wordt veroorzaakt door het weggooien van verpakkingsmaterialen is enorm. Jaarlijks verdwijnt zo’n 87 miljoen kilo karton, papier en plastic in de vuilnisbak. Bij bpost willen we samen proberen deze afvalberg te verkleinen. Daarom zijn we een partnership aangegaan met Hipli, dat deze herbruikbare verpakkingen aanbiedt als dienst. We testen deze verpakkingen vanaf nu in samenwerking met schoenen Torfs en AS Adventure – Juttu. 

 

Waarom kiezen voor herbruikbare verpakking? 


Door honderd keer een herbruikbare verpakking te gebruiken, vermijd je tot 25kg afval, en verminder je de CO2-impact met 83%, vergeleken met een kartonnen verpakking (bron: ACV Hipli). Je kan ons helpen de CO2 impact te verminderen door jouw herbruikbare verpakking terug te sturen via het postcircuit. 

Onze herbruikbare verpakking van Hipli geeft dus een lagere ecologische voetafdruk dan een kartonnen doos of plastic zak. Maar hierin is de klant die de herbruikbare verpakking ontvangt - jij dus – ook een zeer belangrijke factor. Om ervoor te zorgen dat de ecologische impact zo laag mogelijk is, dient de verpakking voldoende keren herbruikt te worden en is het belangrijk dat ze terug in ons netwerk terechtkomen. Hoe lager het percentage van verlies en hoe groter het volume aan teruggestuurde herbruikbare verpakkingen, hoe meer het effect op het milieu wordt verminderd/hoe lager de ecologische voetafdruk. 

Ook het transport is beperkt omdat de reiniging in België plaatsvindt. De zakken worden verzameld en gereinigd in de beschutte werkplaats ETA123 in Beauraing. Zo zorgen we ook voor lokale tewerkstelling en sociale inclusie. 

Meer weten over de ecologische voetafdruk van deze herbruikbare verpakkingen of berekenen wat jouw CO2 impact zou zijn als je vanaf nu je pakjes laat leveren in herbruikbare verpakkingen? Kijk op https://hipli.fr/en/impact/

 

Hoe gaat het in zijn werk?

 

Het is heel simpel:

 1. Je ontvangt je pakje met een herbruikbare verpakking.
  reusable packaging Hipli  reusable packaging Hipli

 2. Je plooit de verpakking terug op zoals hier op de video wordt getoond

 

 1. Je brengt de verpakking gratis terug naar één van volgende plekken
  • Een Torfs winkel
  • Een JUTTU of AS Adventure winkel
  • Een Rode Brievenbus
  • Een bpost PostPunt of bpost Postkantoor

Heb je een bestelling geplaatst bij Torfs met herbruikbare verpakking en wil je deze retour sturen? Bied je retour dan ook aan in de herbruikbare verpakking.

 

Partners

 

Logo Torfs  A.S.Adventure  Juttu