Pakketten versturen met bpack XL

Met bpack XL kan u grote en zware pakketten versturen naar particulieren binnen de Benelux. Ideaal voor een vlotte levering van XL pakketten aan de deur!

Pakketten versturen met bpack XL

Uw voordelen

 • Maximumgewicht van het pakket: 170 kg
  • 3,5 m voor de langste zijde en
  • Maximaal 1,5 m³ volume
 • Levering aan de deur: bij uw klant thuis, op zijn werk,…
 • Levering de volgende werkdag tussen 8 en 22 uur (dit is een tijdsindicatie)
 • U kan uw pakketten afgeven bij onze partner Dynalogic van waaruit ze geleverd kunnen worden in de Benelux

Inbegrepen in uw verzending

Uw klant ontvangt een email notificatie ‘s morgens vroeg de dag van de levering.

Via de online Track & Trace-tool van bpost kunnen u en uw klant gratis het verstuurde pakket volgen. Zo kennen jullie op elk moment de leveringsstatus.

In geval van verlies of beschadiging van uw pakket krijgt u een schadevergoeding van 8,33 BTR */kg (ongeveer € 9,95/kg) mits voorleggen van de factuur.
*Bijzonder Trekkingsrechten (BTR) zijn een eenheid die gebruikt wordt in de internationale uitwisselingen. De waarde ervan is gebaseerd op een korf van vier grote munteenheden (dollar, euro, pond sterling en yen) en wordt elk jaar op 1 januari vastgelegd. 1 BTR = ongeveer 1,195 euro op 1 januari 2019.

Uw klant tekent voor ontvangst van het pakket. Zo weet u met zekerheid aan wie uw documenten of goederen afgegeven werden. U kunt de handtekening nadien opvragen bij de klantendienst.

Wij leveren het pakket bij uw klant aan zijn deur, tot op de 3de verdieping wanneer er geen lift aanwezig is. Pakketten boven de 110 kg worden geleverd op het gelijkvloers.

Wanneer we een pakket tot 110kg niet kunnen leveren bij uw klant, proberen we het pakket te leveren bij één van zijn buren.

Was uw klant niet thuis toen het pakket geleverd zou worden? Dan kan uw klant een tweede aanbieding aanvragen binnen de 5 dagen na de eerste leverpoging.


Aanvullende verzendopties

In geval van verlies of schade, krijgt u een vergoeding ter waarde van uw pakket: tot € 500 voor goederen en € 15 voor documenten. Meer info >

Bij schade of verlies is uw pakket verzekerd tot een maximumbedrag van € 25.000. Hoeveel de optie kost, is afhankelijk van de waarde die u wilt dekken. Meer info >

Met de optie ‘Zaterdaglevering’ kunt u ook de zaterdag pakketten laten leveren bij uw klanten aan de deur.

Heeft uw klant meerdere grote en/of zware artikelen besteld, dan kan u deze XL pakketten voordelig laten uitleveren in één stop op het opgegeven adres (voor zover al deze pakketten ook aangeleverd werden op dezelfde dag). Ook eventuele standaardpakken (bpack24H pro) kan u toevoegen aan een multicolli levering.


Tarieven van bpack XL

De prijs van de bpack XL-verzendingen is afhankelijk van het totale aantal pakketten bpack XL dat u via bpost verstuurt evenals de dimensies en gewicht van de pakketten:

 • hoe meer leveringen, hoe interessanter de tarieven.
 • 8 mogelijke XL prijscategorieën om zo dicht mogelijk aan te sluiten bij uw assortiment.
 • Bij een multicolli levering geniet u een bijkomend voordeel

Contacteer ons voor de voorwaarden en tarieven op uw maat.


In drie stappen naar een particulier versturen

 • Zorg voor de juiste verpakking :
  • Gebruik stevige kartonnen dozen
 • Weeg uw pakketten:
  • Uw pakketten mogen maximaal 170 kg wegen
 • Indien uw pakketten meer dan 170 kg wegen, kunt u terecht bij onze dochteronderneming Euro-Sprinters
 • Zorg ervoor dat de grootte van de pakketten binnen de toegelaten afmetingen valt:
  • 3,5 m voor de langste zijde en
  • 1,5 m³ volume
 • Let op dat uw pakketten geen verboden goederen bevatten.
 • Gebruik de correcte etiketten voor het versturen van XL pakketten. Bij een multicolli verzending moet worden aangegeven om welk pakket het binnen de multicolli levering gaat (vb. 3/5, dit is pakket 3 van de 5 pakketten binnen de multicolli zending)

Om uw pakketten te frankeren, moet u een verzendetiket op elk pakket kleven. Maak uw verzendetiketten zelf online aan via de LCI (Large Customer Interface) of aan de hand van een CSV upload.

Bezorg ons via het LCI of CSV bestand de afmetingen en het gewicht van de pakketten, alsook de gegevens en het emailadres van de bestemmeling. Enkel zo kunnen de XL pakketten correct aangeleverd worden.

U kunt uw pakketten afgeven bij onze partner Dynalogic die de behandeling van de XL pakketten uitvoert.

Opgelet, we hebben wel de elektronische data van de pakketten nodig voor u de fysieke goederen afgeeft.


Extra oplossingen om pakketten naar een adres te versturen


Meer info of een offerte op maat?

Hebt u nog vragen? Wilt u een offerte op maat? Of wilt u bpack XL combineren met (een van) onze andere leveringsmethodes? Onze medewerkers helpen u graag verder van maandag tot vrijdag, van 8 tot 17.30 uur op het nummer 02 / 201 11 11.