7 vragen
 voor het trefwoord « Ik was niet thuis op moment van levering »
Ik was niet thuis bij levering van mijn pakje. Waar is mijn pakje nu?
Als je niet thuis was op het moment van de levering, zullen we je pakje leveren volgens je leveringsvoorkeuren: bij een buur, op een veilige plaats, in een Afhaalpunt of Pakjesautomaat. Ik heb Mijn Leveringsvoorkeuren nog niet ingesteld In dit geval probeert de postbode je pakje bij een buur of op een veilige plaats af te leveren. Als dit niet lukt, krijg je een Afwezigheidsbericht in je brievenbus. Jij of iemand anders kan het pakje binnen de 14 kalenderdagen afhalen in het Afhaalpunt vermeld op het Afwezigheidsbericht. Hou er echter wel rekening mee dat het Afhaalpunt nog kan wijzigen. Zodra je pakje in een Afhaalpunt ligt, wordt de status van je zending aangepast op Track & Trace en ontvang je een e-mail. Kijk dus altijd eerst de status van je pakje na vooraleer je naar het Afhaalpunt gaat.
Wat als ik niet thuis ben als de postbode mijn pakje komt leveren?
Als je je leveringsvoorkeuren hebt ingesteld, zal je pakje geleverd worden volgens je voorkeur (in een Afhaalpunt of Pakjesautomaat, op een veilige plaats, bij je buur). Heb je je leveringsvoorkeuren nog niet ingesteld, dan steekt je postbode een afwezigheidsbericht in je brievenbus. Je pakje is dan nog niet meteen beschikbaar. Je ontvangt nog een e-mail wanneer je je pakje kan afhalen in het Afhaalpunt. Met het afwezigheidsbericht kan jij of iemand anders je pakje binnen de 14 kalenderdagen afhalen in het Afhaalpunt vermeld op het afwezigheidsbericht.
Kan ik de postbode opbellen of zijn route online volgen om mijn gemiste pakje toch nog te kunnen ontvangen?
Het is niet mogelijk om een postbode op te bellen of zijn volledige route online te volgen. Als je je leveringsvoorkeuren hebt ingesteld, zal je pakje volgens je voorkeur worden geleverd als je niet thuis bent. Heb je deze nog niet ingesteld, dan levert de postbode je pakje in een Afhaalpunt in je buurt. Zodra je pakje de volgende werkdag in een Afhaalpunt beschikbaar is, wordt de status van je zending aangepast op Track & Trace en in de My bpost app. Kijk dus altijd eerst de status van je pakje na vooraleer je naar het Afhaalpunt gaat.
Ik heb mijn pakje net gemist. Kan de postbode vandaag nog eens langskomen?
Nee, dat is spijtig genoeg niet mogelijk. Om logistieke redenen kunnen we onze postbodes niet nogmaals laten langskomen bij je thuis. Als je je leveringsvoorkeuren hebt ingesteld, zal je pakje geleverd worden volgens je voorkeur (in een Afhaalpunt of Pakjesautomaat, op een veilige plaats, bij je buur). Heb je je leveringsvoorkeuren nog niet ingesteld, dan steekt je postbode een afwezigheidsbericht in je brievenbus. Je pakje is dan nog niet meteen beschikbaar. Je ontvangt nog een e-mail wanneer je je pakje kan afhalen in het Afhaalpunt. Met het afwezigheidsbericht kan jij of iemand anders je pakje binnen de 14 kalenderdagen afhalen in het Afhaalpunt vermeld op het afwezigheidsbericht.
Kan ik mijn pakje al vandaag ergens afhalen?
Nee, dit is spijtig genoeg niet mogelijk. Op het afwezigheidsbericht in je brievenbus staat waar en vanaf wanneer je je pakje kan afhalen. Hou er wel rekening mee dat het Afhaalpunt nog kan wijzigen. Zodra je pakje in een Afhaalpunt ligt, wordt de status van je zending aangepast op Track & Trace en ontvang je een e-mail. Kijk dus altijd eerst de status van je pakje na vooraleer je naar het Afhaalpunt gaat.
Wie mag mijn pakje in ontvangst nemen als ik niet thuis ben?
Dit hangt af van de volgende factoren: Bij een pakje
  • Thuis aan de deur
Eender wie thuis is, mag je pakje in ontvangst nemen.
  • Je buur
Als jij niet thuis bent, kan je via je leveringsvoorkeuren instellen bij welke buur je pakje afgeleverd mag worden.
  • In een Afhaalpunt
Eender wie de bevestigingsmail met de barcode of het afwezigheidsbericht van de postbode meebrengt, mag je pakje in ontvangst nemen. Bij aangetekende zending Je herkent een nationale aangetekende zending aan de barcode (begint met '010'). De barcode van een internationale aangetekende zending begint met de letter 'R'.
  • Thuis aan de deur
Enkel jij (of je volmachthouder) mag een aangetekende zending in ontvangst nemen. De postbode zal je aangetekende zending pas overhandigen na vertoon van je identiteitskaart.
  • In een Afhaalpunt
Je kan je aangetekende zending afhalen in een Afhaalpunt op vertoon van je identiteitskaart en het afwezigheidsbericht dat je in de brievenbus hebt ontvangen.  
Kan de postbode opnieuw langskomen om mijn pakje of aangetekende zending te leveren?
Nadat je een afwezigheidsbericht hebt ontvangen, kan je online een aanvraag indienen om je pakje of aangetekende zending een tweede keer bij je te komen aanbieden. Je kan dit tot 10 dagen na ontvangst van het afwezigheidsbericht inplannen.