14 vragen
 voor het trefwoord « 3D-Secure »
Hoe doe ik een online aankoop met Mastercard Identity Check (3D-Secure)?
Steeds meer webshops en e-commerce websites maken gebruiken van de 3D-Secure-beveiligingstechnologie voor online betalingen. Je kan deze beveiliging herkennen aan volgende logo:3D-SecureNaast de gegevens die je gewoonlijk ingeeft bij een online betaling zal je een extra verificatiemethode moeten kiezen: Via sms en wachtwoord. Bij de beveiliging van je kaart heb je een wachtwoord aangemaakt. Bij deze methode ontvang je een sms met verificatiecode die je samen met het wachtwoord invoert. Via de My bpaid-app. Is je bpaidkaart beveiligd met een mPIN, dan ontvang je een notificatie op je smartphone die de My bpaid-app opent. Voer de gevraagde mPIN-code in (of gebruik face ID of de vingerafdrukscanner) om de betaling uit te voeren. Om je transactie af te ronden, ga je terug naar de site van de handelaar en bevestig je je aankoop. Is je kaart nog niet beveiligd met 3D-Secure?
 • Lees hoe je 3D-Secure activeert op je bpaidkaart via de My bpaid-app
 • Lees hoe je 3D-Secure wachtwoord aanmaakt via het My bpaid-portaal.
Wat als ik de verkeerde code of het verkeerde 3D Secure-wachtwoord ingeef?
Bij een foute code wordt je betaling geweigerd. Je hebt 3 pogingen om de juiste code en het juiste wachtwoord in te voeren. Daarna wordt je bpaidkaart tijdelijk geblokkeerd. Contacteer onze klantendienst als het probleem zich blijft voordoen. 
Hoe activeer ik 3D-Secure op mijn bpaidkaart via de My bpaid-app?
Lees hieronder de verschillende stappen om je 3D-Secure-wachtwoord te activeren op je bpaidkaart via de My bpaid-app. Of ga meteen naar de instructievideo onderaan het antwoord.
 • Log in op je bpaid-account via de app.
 • Is je kaart nog niet beveiligd dan zal de app je voorstellen om je kaart te activeren voor online betalingen. Je kan dit ook zelf doen via ‘Beheer kaart’ > ‘Activeer online betalingen’.
 • Is er al een gsm-nummer gelinkt aan je kaart, dan kan je verdergaan. Anders dien je de instructies te volgen om een nummer te registreren in een Postkantoor.
 • Je ontvangt vervolgens een sms met een activatiecode op het vermelde gsm-nummer.
 • Voer de 6-cijferige code uit de sms in de app in.
In de volgende stap stel je je 3D-Secure mPIN-code in. Deze code bestaat uit 6 cijfers die je gebruikt voor online transacties beveiligd met 3D-Secure. Afhankelijk van je smartphone kan je ook Face ID (gezichtsherkenning) of fingerprint recognition (vingerafdrukherkenning) activeren.  Tijdens een online transactie zal je gevraagd worden je mPIN, je Face ID of fingerprint te gebruiken via de My bpaid-app ter controle van je betaling. Na bevestiging verdwijnt de optie ‘Activeer online betalingen’ in het menu ‘Beheer kaart’.   Instructievideo
Ik heb mijn verificatiecode voor de Mastercard Identity Check niet ontvangen, wat nu?
  Als je geen sms krijgt of geen brief binnen de 5 werkdagen, neem dan contact op met onze Klantendienst of ga langs in een Postkantoor. Hoe lang blijft de verificatiecode geldig?
 • Verificatiecode per post: 30 dagen vanaf de aanvraag. Als je intussen een nieuwe code aanvraagt, en je krijgt toch die eerste code nog toegestuurd, dan zal die niet meer geldig zijn.
 • Verificatiecode per sms: 24 uur vanaf de aanvraag
Hoe maak ik een 3D-Secure-wachtwoord aan via het My bpaid-portaal?
Lees hieronder de verschillende stappen om een 3D-Secure-wachtwoord aan te maken. Of ga meteen naar de instructievideo onderaan het antwoord.
 • Surf naar bpaid.bpost.be en log je in met je e-mailadres en wachtwoord.
 • Als je kaart nog niet beveiligd is, kan je klikken op de knop "Beveilig je kaart" naast je kaartnummer.
 • Is er al een mobiel telefoonnummer gelinkt aan je kaart, dan kan je verdergaan. Anders dien je de instructies te volgen om een nummer te registreren in een Postkantoor.
 • Voordat je een wachtwoord voor een online transactie kan aanmaken, moeten we je identiteit controleren. Je ontvangt hiervoor een sms met een identificatiecode op het vermelde gsm-nummer.
 • Voer vervolgens de 5 cijfers uit de sms in.
Je kan nu een wachtwoord aanmaken in 2 stappen: Stap 1: Bevestig je gsm-nummer om de code via sms te ontvangen tijdens een online transactie. Geef vervolgens deze 5-cijferige code in. Je kan ook een ander gsm-nummer opgeven. In dat geval zal een 2de keer een identiteitscontrole worden uitgevoerd. Je ontvangt dan een sms met een identificatiecode op dit nieuwe nummer. Stap 2: Je 6-cijferige 3D-Secure wachtwoord instellen. Tijdens een online transactie ontvang je een sms met verificatiecode op het gsm-nummer dat je in stap 1 hebt gekozen. Samen met het wachtwoord uit stap 2 kan je een betaling uitvoeren. Na bevestiging zie je naast je kaartnummer "Beveiligde kaart" verschijnen.   Instructievideo
Wat als ik 3D-Secure niet activeer op mijn bpaidkaart?
Als je 3D-Secure niet activeert op je bpaidkaart, zal je op steeds meer websites geen aankopen meer kunnen doen. Je kan 3D-Secure herkennen aan het volgende logo3D-Secure. Momenteel kan je op heel wat andere sites wel nog terecht zonder deze beveiliging. Is je kaart nog niet beveiligd met 3D-Secure?
 • Lees hoe je 3D-Secure activeert op je bpaidkaart via de My bpaid-app
 • Lees hoe je 3D-Secure wachtwoord aanmaakt via het My bpaid-portaal.
Ik heb mijn verificatiecode via SMS niet ontvangen. Wat nu?
Je ontvangt de code van 8810 of bpaid. Controleer of:
 • Dat nummer niet geblokkeerd is op je toestel of door je telecomoperator
 • Je een goede gsm-ontvangst hebt
 • Je het juiste gsm-nummer registreerde op de website van My bpaid
Afhankelijk van waar je bent, kan het zijn dat je sms met vertraging of helemaal niet komt. In het laatste geval vraag je het best een nieuwe code aan.
Waarom wordt mijn verificatiecode niet aanvaard?
Dit kan er mis zijn met je verificatiecode:
 • Fout: je hebt 3 pogingen om de code correct op de website in te geven. Na die 3 pogingen moet je een nieuwe code aanvragen.
 • Vervallen: je code blijft om veiligheidsredenen 10 minuten geldig. Als je de code niet binnen die tijd gebruikt, moet je een nieuwe aanvragen.
Hoe weet ik welke websites werken met de Mastercard Identity Check?
Je weet of een webshop al dan niet de Mastercard Identity Check gebruikt als het logo op de homepagina van de webshop of op het scherm verschijnt bij de betaalprocedure. Het volgende logo wordt dan getoond:Logo Mastercard
Hoe kan ik mijn 3D-Secure-wachtwoord wijzigen?
Je kan dit wachtwoord veranderen via het My bpaid-portaal. Dat doe je als volgt:
 • Surf naar bpaid.bpost.be en log in met je e-mailadres en wachtwoord.
 • Ga naar ‘Mijn gegevens’.
 • Klik naast je kaartnummer op ‘Nieuw beveiligd wachtwoord’.
Ontvang ik de verificatiecode ook per sms als ik online aankoop in het buitenland?
Als je een code aanvraagt voor een aankoop met Mastercard Identity Check, dan ontvang je die ook per sms als je in het buitenland bent. Je krijgt een bericht van 8810 of bpaid. Afhankelijk van waar je bent, kan het zijn dat je sms met vertraging of helemaal niet komt. In het laatste geval vraag je het best een nieuwe code aan.
Hoe kan ik mijn mPIN-code voor 3D-Secure wijzigen?
Je kan je mPIN-code veranderen in de My bpaid-app.
 • Log in op je bpaid-account via de app
 • Ga naar Mijn account
 • Kies in de rubriek ‘Online betalingen’ de optie ‘Wijzig mPIN’.
Ik kreeg een mail om mijn persoonlijke gegevens door te geven voor de Master Identity Check (3D-Secure). Wat moet ik doen?
We vragen nooit de gegevens van je bpaid Mastercard-nummer of je 3D Secure-wachtwoord via e-mail. Als je toch zo'n mail krijgt, gaat het waarschijnlijk om fraude. Reageer dus niet.
Hoe controleer ik of mijn bpaidkaart 3D-Secured is?
Je kan dit nagaan in de My bpaid-app of via het My bpaid-portaal. In de My-paid app
 • Log in op je bpaid-account via de app.
 • Kies vervolgens ‘Beheer kaart’.
 • Zie je de optie ‘Activeer online betalingen’, dan is je kaart nog niet 3D-Secured en dus niet beveiligd. Zie je deze optie niet, dan is je kaart wel beveiligd.
Via het My bpaid-portaal
 • Surf naar bpaid.bpost.be en log in met je e-mailadres en wachtwoord.
 • Zie je naast je kaartnummer ‘Beveiligde kaart’ staan, dan is je kaart 3D-Secured.