Vertraging voor pakjes uit Verenigd Koninkrijk
Door IT-problemen bij onze partner in het Verenigd Koninkrijk zijn er vertragingen in de bezorging van brieven en pakjes van het Verenigd Koninkrijk naar België. Onze partner Royal Mail werkt hard aan een oplossing van het probleem.

Sluiten

Moet ik mijn te schrappen nummerplaat inleveren? Wat zijn de voordelen? Of mag ik ze hergebruiken of ermee doen wat ik wil?

Je brengt je officiële nummerplaat – de achterste nummerplaat met het logo van de DIV – onverpakt naar een Postkantoor of PostPunt om ze te laten schrappen.

De voordelen van je nummerplaat inleveren: de schrapping is gratis, en we schrappen je nummerplaat meteen, terwijl je aan het loket van je Postkantoor of PostPunt staat. Zo kan je de verkeersbelasting en de verzekering van je oude wagen onmiddellijk laten stoppen.

Als bewijs krijg je meteen een schrappingsattest met het inschrijvingsnummer van je voertuig en de datum van de schrapping. Na enkele dagen krijg je per post een schrappingsattest op naam. Dat attest is het bewijs dat je nummerplaat officieel is geschrapt.

Bij bepaalde Postkantoren kan je je te schrappen nummerplaat ook onverpakt en zonder documenten achterlaten in een inzamelbus voor nummerplaten. Aan het loket krijg je dan geen schrappingsattest. De inzamelbus wordt elke werkdag leeggemaakt. De datum van schrapping is in dat geval de eerste werkdag na de lichting van de bus. Enkele dagen later krijg je per post het schrappingsattest op naam.

Geen antwoord gevonden op je vraag?

 

Neem contact met ons op.

Bellen

Maandag - vrijdag :
08:00 – 12:30
13:00 - 18:00

Zaterdag :
09:00 – 13:00

Gratis nummer. Wachttijden kunnen variëren.