Hoe verloopt een levering van buiten de Europese Unie?

Wanneer een zending van buiten de Europese Unie in België aankomt, wordt het pakje aan de douane overgemaakt. Het proces gaat als volgt:

Veiligheidscontrole
De douane voert een veiligheidscontrole uit op alle goederen die van buiten de Europese Unie België binnenkomen. Voor al deze goederen kijkt de douane na of de invoering ervan in België is toegestaan. Indien niet, (bijvoorbeeld vermoedelijke namaakgoederen, wapens of medicijnen) houdt de douane je pakje tegen.

Inklaring van het pakje
Bij de zogeheten inklaring van je pakje worden de douanerechten, btw en eventuele andere kosten (zoals anti-dumpingrechten en milieurechten) berekend. Deze dien je als ontvanger bij de levering te betalen.

Levering van het pakje
Zodra de douane de goederen vrijgeeft, zorgt bpost voor de levering. De eventuele douanekosten dien je aan bpost te betalen. Dit kan op 2 manieren: 

  • Het exacte bedrag in cash
  • Via de Payconiq by Bancontact app of een banking app die Payconiq by Bancontact ondersteunt

Hou er rekening mee dat het volledige proces enkele dagen kan duren. Via Track & Trace kan je de status van je zending opvolgen. Daar krijg je ook melding als je nog formaliteiten moet vervullen en eventuele kosten bij levering moet betalen.

Geen antwoord gevonden op je vraag?

 

Neem contact met ons op.

Bellen

Maandag - vrijdag : 
08.00 - 12.30 u.
13.00 - 18.00 u.

Zaterdag :
09.00 - 13.00 u.

Zonaal Tarief. Wachttijden kunnen variëren.