Hoe moet ik mijn oude nummerplaat laten schrappen? Welke nummerplaat indienen?

Om uw nummerplaat te laten schrappen, moet je jouw officiële kenteken (achterplaat met het DIV-logo) , zonder verpakking, bij bpost binnen brengen. Hier wordt het oude kenteken gratis geschrapt.

Er bestaan twee manieren om een nummerplaat te laten schrappen bij bpost

  • Aan het loket van alle Belgische postkantoren en postpunten. Klik hier voor een postkantoor of postpunt bij u in de buurt. Je krijgt onmiddellijk een schrappingsattest mee met je inschrijvingsnummer en de datum van schrapping.
  • Via de inzamelbus specifiek hiervoor bestemd in bepaalde postkantoren. Klik hieronder om de lijst van die postkantoren terug te vinden. Deponeer je officiële nummerplaat, zonder verpakking en zonder document, in de inzamelbus.

Wij sturen je na enkele dagen steeds een nominatief schrappingsbericht per post.

De nummerplaten worden dagelijks opgehaald, behalve op week-end en feestdagen. Het datum van schrapping is de eerste werkdag na het lichten van de bus. Gelieve op te letten op de dag van lichting en dus van de schrapping : dit heeft een impact op uw belastingen.

Indien u beslist om uw nummerplaat in één van de inzamelbussen te deponeren, zal u, enkele dagen na de schrapping, een nominatief schrappingsattest per post ontvangen. Het is dus in dit geval niet mogelijk een schrappingsattest aan het loket te verkrijgen.

Geen antwoord gevonden op je vraag?

 

Neem contact met ons op.

Bellen

Maandag - vrijdag :
08:00 – 12:30
13:00 - 18:00

Zaterdag :
09:00 – 13:00

Gratis nummer. Wachttijden kunnen variëren.