Ervaar je een wit scherm na het aanmelden op onze online verzendtool? Druk de toetsen ctrl en F5 tegelijk in of wis je internetgeschiedenis.

Sluiten

Hoe verloopt een levering van buiten de Europese Unie?

Wanneer een zending van buiten de Europese Unie in België aankomt, wordt het pakje aan de inklaringsdienst van bpost overgemaakt dat de inklaring door de douane voorbereidt. Het proces gaat als volgt:

1. Inklaring van het pakje

Bij de zogeheten inklaring van uw pakje worden de douanerechten, btw en eventuele andere kosten (zoals anti-dumpingrechten en milieurechten) berekend.

Deze invoerkosten dient u als ontvanger op voorhand te betalen via de My bpost app of via Track & Trace. U krijgt hiervoor een e-mail, sms of brief met een betalingsuitnodiging.

2. Veiligheidscontrole

De douane voert een veiligheidscontrole uit op alle goederen die van buiten de Europese Unie België binnenkomen. Voor al deze goederen kijkt de douane na of de invoering ervan in België is toegestaan. Indien niet, (bijvoorbeeld vermoedelijke namaakgoederen, wapens of medicijnen) houdt de douane uw pakje tegen. Indien wel, is uw pakje ingeklaard en wordt het vrijgegeven.

3. Levering van het pakje

Zodra de douane de goederen vrijgeeft, zorgt bpost voor de levering. Hou er rekening mee dat het volledige proces enkele dagen kan duren. Via Track & Trace kan u de status van uw zending opvolgen. Daar krijgt u ook melding als u nog formaliteiten moet vervullen.

Geen antwoord gevonden op je vraag?

 

Neem contact met ons op.

Bellen

Maandag - vrijdag :
8.00 – 12.30
13.00 – 17.30

Zonaal tarief. Wachttijd varieert.